1. Kies de juiste thee
De basis van een succesvolle theeverkoop begint bij het product. Het is belangrijk dat jouw aanbod past bij de doelgroep. Je wil dat de theesoorten bij de sfeer van jouw winkel of horecagelegenheid. Zo past gezondheidsthee bijvoorbeeld heel goed bij een wellnesbedrijf. Steek jij in op duurzaamheid? Dan kan bijvoorbeeld juist biologische thee passen bij jouw bedrijf. Bij Fleur de Café denken we graag met je mee. Je kan bellen voor thee-advies naar 0570-67 77 22.
Fleur de Café zich echt richt op de hoogwaardige kwaliteit. Juist daarom kiezen veel theewinkels en horecazaken voor dit thee merk. Je hebt bij deze goothandel in thee de keuze uit theezakjes. Deze zijn vooral handig als je snel thee wil serveren. Bij restaurants of grand cafés sluit het losse thee concept goed aan bij jouw onderneming. Jouw gasten zien dan de ingrediënten die ze drinken, en krijgen thee geserveerd met een zeefje. Daarmee maak je het drinken van een kop thee een ware beleving. En geef je klanten een extra reden om bij jouw zaak binnen te stappen.
2. Mooie presentatie: ruiken, zien en proeven
Prikkel de zintuigen. Als klanten je thee kennen, zijn ze eerder geneigd om het te kopen. Elke klant een gratis kopje thee aanbieden is wellicht wat overdreven. Maar zien en ruiken werkt minstens evengoed! Met bijvoorbeeld het magneetblikje kan je de klanten kennis laten maken met de thee. Er zit een doorzichtig raampje in het blikje, waardoor klanten de thee zien. Natuurlijk kan je het ook opendraaien om de klant het te laten ruiken. Ververs in dat geval om de paar weken de thee, zodat de geur niet vervaagt.
Ook zeker in de horeca is een mooie theeprestatie belangrijk. Bij theezakjes past een mooi verzorgde theedoos. Wat voor losse thee goed werkt zijn de horeca thee plateaus. Zo’n plateau bevat blikjes met losse thee erin. Jouw klant kan de blikjes openmaken. En zo de thee zien en ruiken. Hiermee geef je de klant extra service en maak je er echt wat unieks van.
3. Inspireer en verkoop meer thee
Mensen laten zich graag inspireren. En daar kan jij je voordeel mee doen. Creëer een aantrekkelijke theehoek met leuke thee-accessoires, zoals thee mokken en handige theezeefjes. Een aantrekkelijke presentatie is van onschatbare waarde als het gaat om het stimuleren van theeverkoop. Benoem je theesoorten op je menukaart. En licht uit welke er nieuw zijn, bij bepaalde gerechten of bij het seizoen passen.
Naast een mooi assortiment is ook actieve verkoop van belang. Train je personeel zodat ze goed geïnformeerd zijn over de verschillende theesoorten en koffievarianten. Laat ze de thee eens proeven. Zo kunnen ze wat vertellen over de theesoorten. En uit eigen ervaring advies geven.
4. Blijf actueel en zichtbaar
Niemand zit te wachten op een stoffige theekaart. Mensen houden van nieuw. Speel in op het seizoen of het weertype. Op een druilerige, donkere dag is er veel meer behoefte aan sterke, kruidige smaken. En schijnt de felle zon? Dan zijn hebben mensen meer zin in zachtere theesmaken. Of zelfs in ice tea. Laat je inspireren door de seizoenen. Ontdek welke theesoorten passen bij het seizoen.
Het is ook belangrijk dat klanten weten wat je verkoopt. Vertel je klanten weten wat je ze kan serveren. Maak gebruik van je krijtbord buiten of deel je thee op je socials. Zo zorg je ervoor dat je klanten een diversiteit aan thee kunnen ontdekken. En blijft je aanbod fris, aantrekkelijk en actueel.
Ook een frisse theekaart doet wonderen. Bij Fleur de Café helpen we jou daarmee. We kunnen je helpen bij het samenstellen van een passend thee-aanbod. En bij bestelling van thee krijg je gratis thee-menukaarten voor jouw horecabedrijf. Dat is wel zo makkelijk! Bel gerust als je toe bent aan een frisse wind door je theekaart.
5. Meer verkoopondersteuning op het gebied van koffie en thee
Met de hoogwaardige kwaliteit van Fleur de Café kun je jouw theeverkoop een flinke boost geven. Kies de juiste thee, zorg voor een mooie presentatie, overweeg bijverkoop met theeaccessoires en ververs je aanbod. Fleur de Café biedt naast thee ook premium gebrande koffie. Zowel de koffie als thee worden in eigen branderij samengesteld. Zorg voor een evenwichtige combinatie van koffie en thee op je menukaart of in je assortiment. Wil je meer advies over de verkoop van koffie en thee? Of iemand die met jou meedenkt over jouw thee-aanbod? Bel ons gerust op: 0570-67 77 22